Skrabbelucker

Några blev visst nyfikna på Skrabbeluckerna. Jag bjuder er här receptet

1 ägg
1 ½ dl socker
2½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blandas ungefär som man blandadar en pannkakssmet. Det blir en trögflytade smet som man steker i stekpanna som plättar eller pannkaka. Man får trycka ut smeten lite så att den blir lite tunnare. Skrabbeluckerna ska vara ca 1 cm tjocka.

När de är klara så vänder man dem i strösocker och sedan är det bara att hugga in! Man kan göra goda varianer om man vill visa sig lite på styva linan. Chokladskrabbelucker, tillsätt kakao i smeten.

Man kan ju också ha mängder av olika "pålägg". citronkräm, grädde och sylt, färska bär, chokladsås och marsmallows eller kanske banan och glass?

Smarrigt!

Over and out!



Kommentarer
Postat av: Jessica

Vi kallar det skrabbelurer... men vi ska ju alltid vara olika :)

jaha och imorgon kommer dagen som inte går att undvika.. tur vi har mentalålder att hålla oss fast vid :)

kram!

2011-12-01 @ 07:40:30
Postat av: Retrolux

@Jessica

Ja... Jag har hört både Krebbelurer, Skrabbelurer, Krabbkelucker och Skrabbelucker.

2011-12-01 @ 09:01:14
URL: http://retrolux.blogg.se/
Postat av: Linda

Kul, de här måste jag testa någon gång!

2011-12-05 @ 16:45:12
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Retrolux

@Linda:

Riktigt smarrigt är det och om man gör någon av lyxvarianterna blir det ännu godare. Men i originalet ska det vara bara strösocker (kan pimpas med kanel till jul)

2011-12-06 @ 08:43:34
URL: http://retrolux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0