En dag på Kistamässan

I fredags tog jag ut en dags ledighet från jobbet och tillsammans med bloggarkompisen Eleonore och bästa Retromorsan packade jag in mig i bilen och drog mot Stockholm. Kistamässan skulle besökas, där var det Antik- och kuriosamässa. 
 
Det fanns en massa spännande prylar, läckra möbler och konstiga föremål. 
 
Några småsaker blev inköpta, det var dock svårt att pruta iår... Ni får säkert se vid senare tillfälle. Jag ock morsan delade lite på inköpen och vi kommer också att dela på vårdnaden av föremålen. 
 
Vid 14-tiden träffade vi Jan med bloggen Form55 för en fika och lite byte av saker. Han berättade också att han sett en liten Spiral-bägare inne på mässan. Tyvärr var den redan såld när vi gick till montern där han sett den. Men, men, det kommer kanske fler tillfällen att byta ut den spruckna jag har där hemma. 
 
  
I den här montern stod jag länge och fingrade på den raka vasen i serien Bris av Ingrid Atterberg, men jag tyckte att den var i dyraste laget. Hoppas på att hitta den billigare någon annanstans. 


  
Vid en av de större montrarna tittade vi på Stig Lindbergs serie Karneval. En klar favorit hos mig och många andra. Den stora vasen kostade näsan 6000 kronor. Nej sa min budget. 


 
Blandningen på varorna på årets mässa var bra. Där fanns allt från plast till keramik, från möbler till pyttesmå figurer. 

 
En monter hade specialiserat sig på förpackningar av olika slag. 

 
I en annan monter hittade jag en bilhjälm tillsammans med en gamal medicinboll, hjälmen var exakt en sådan som jag har här hemma. 

 
Hittade också en kompis till min Boyesen-häst. Köpte den tyvärr inte, den var lite dyrare än 100 kronor... 

  
Grisarna hade picknick. 

 
Ett snyggt skåp som gärna hade fått följa med hem. 

 
Det fanns en del servisdelar för samlaren att komplettera sina samlingar med. Här är två dubbelkannor i serierna Colorado (t.h.) och Pastella (t.v.).

 
Färgglatt var det i nästan alla montrar och mycket som väckte ha-begäret. 
 
När vi kände att vi hunnit med det vi tänkt och strosat lite extra åkte vi för att hälsa på hemma hos Erica med bloggen Mangania du älskade. Där byttes ännu fler saker och jag fick bland annat med mig fler tekoppar i Sparta-serien. 
 
 
Det blev en trevlig repris av förra året då jag också hälsade på henne efter Kistamässan. Denna gång fick vi finfika på retroporslin. Jag valde att dricka kaffet ur en svart Hyacint-kopp från Gefle. 

Kommentarer
Postat av: Martina

Ser härligt ut! Jag missade alla retroevent i Sthlm i helgen pga jobb. Typiskt

Svar: Det var otur! När det hände så mycket på samma helg så är det ju surt att missa allt! :)
Anna Sandberg

2014-10-06 @ 08:40:15
URL: http://oldshitandstuff.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0