En eftermiddag på stranden

Efter en shoppingdag på Ge-kås i Ullared (vilket underligt ställe det där är alltså) drog vi vidare till Varberg. 
 
Lördag morgon bjöd på strålande sol och efter frukosten drog vi iväg på en loppisrunda. Vi hade i förväg spanat in några ställen som vi skulle besöka. Totalt blev det nog fyra loppisar och kanske tre retrobutiker. En del småfynd men inget extremt glädjefnattfynd. 
 

Dagen var varm och solig och vi fikade på en trevlig uteservering i Varbergs centrum. Småkakor och en härligt smörig bulle. Mums! 
 
Lite geocaching stod sedan på schemat. Några trevliga skatter lyckades vi finna. Bland annat besökte vi världsarvet Grimeton där man byggde en radiostation på 20- och 30-talet. De sex masterna finns kvar och är de enda kvarvarande i sitt slag. Besök dem om ni har möjlighet! 
 
 
   
 

Även en liten fin kyrkoruin hittade vi på vår skattjakt.
 
 
 
 
Därefter lyckades vi tillslut, efter mycket om och men, skaffa ett litet lass med räkor och havskräftor. Samt en ask jordgubbar. Med tillbehör från vandrarhemmet i form av dricka, mögelost och lite annat smått och gott gav vi oss ut på jakt efter den perfekta stranden. Och ni må tro att vi hittade den! 
 
 
 
 
Så underbart mysig plats. Bredvid en liten kohage och en gräsplätt hittade vi en grund liten vik där vi bredde ut vår picknickfilt. Härligt! 
 
 
Årets första bad utomhus blev det för mig också. Först isande kallt men snart varmare och nästan behagligt. 

Den vinkande sjöstjärnan. 
 
Strax innan solen började sänka sig packade vi ihop. På hemvägen kollade vi in en fyr. Och ja, vi tog en geocache till. 
 
 
 
 
 
 
 
På det hela taget en härlig och lång ledig dag! 
 
Over and out! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0