De bjöd in mig och visade upp en skatt

Nu efter alla julkalendrar och annat är det hög tid att jag publicerar detta inlägg. Det kräver odelad uppmärksamhet!
 
Under mitt besök i Göteborg fick jag för första gången träffa Helena och Ramon i levande livet, hemma i deras lägenhet. Tidigare har vi träffats i vårt bloggnätverk på internet och de har även fått ett par paket skickade till sig från mig. Ett par koppar, en senapsburk och en hängare. alla formgivna av Marianne Westman för Rörstrand. 
 
 
Helena och Ramon har bloggen Porslin och nostalgi och har en stor samling med porslin av Marianne Westman. Det hela började med ett arv och på några år har de nu fått ihop en rejäl samling av burkar, servisdelar och konstgods. Jag tycker nog att samlingen med burkar imponerar mest, de blir så mäktigt när de står där på rad efter rad i kökshyllan. Jag uppfattar det som att My Garden är den serie som ligger dem varmast om hjärtat. Stilen på dekoren skriker Marianne Westman med de läckra fiskarna och grönsakerna, färgerna i fräscha gröna, blå och gula toner.... Ja, jag förstår varför dessa är favoriter. Givetvis har Ramom och Helena även andra dekorer i samlingen, man kan ju inte undvika att nämna Frisco och Picknick.
 
 
Barnserviser från 50-talet och 60-talet är ofta svårt att hitta i fint skick idag. Det är ju som sagt barnserviser och flera delar har trillat i golvet när oförsiktiga eller kladdiga barnfingrar tappat dem. Några av delarna som klarat sig från att trilla i golvet finns hemma hos Porslin och nostalgi. Härliga Göran bland annat, Göran som sägs vara en släkting till Marianne Westman har fått pryda en tallrik. Barnmuggarna med småfåglar, grisar och små gubbar är underbart fina. Många av dem är med säkerhet Marianne Westmans skapelser medan andra dekorer är mer hemlighetsfulla och kan vara gjorda av andra formgivare.
 
 
De olika burkarna, kryddburkarna och skepporna är mina favoriter. Själv har jag en liten samling med burkarna i serien Kullinar och Arom, jag skulle inte tacka nej till några fler burkar i den blå dekoren.
 
 
Till de mer udda föremålen som Marianne Westman finns bland annat väggskyltar och hängare. Helena och Ramon väntar nog några år med att sätta upp skyltar på dörrar och väggar, det finns en risk att lite oaktsamma men söta barnahänder smäller llite för hårt i en dörr av misstag.
Den övre hängaren fyndade jag på ABB-loppisen i våras. Enligt säljaren är den listad som "förklädeshängare", dock vet jag inte var han hittat den listan...
 
För en samlar blir det ofta svårare och svårare att hitta delar som kompletterar samlingen. Några ovanliga dyrgripar har Helena och Ramon lyckats kamma hem genom årens lopp. I samlingen finns allt från femkronorsfynden till dyrgriparna som köpts för ett par-tre tusen.
 
 
 
Under mitt besök så bläddrade vi lite i några enstaka böcker och vi lyckades bland annat hitta både den ovanliga senapsburken på bild, det föremål vi trodde var en liten vas som jag köpte på ABB-loppisen i våras för en Selma. Vi hittade också kopparna som jag hittade till Helena i Vingåker på bild. De saknar dock fat så om nu hittar beiga fat med ljusbrun dekor med Prickar och kanske ränder som det står MW Rörstrand billigt på en loppis så kan ni ju slå till.
 
Tack till Helena och Ramon för att jag fick komma! Ni är välkomna hem till mig när ni har vägarna förbi Västerås!
 
 
Over and out!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lybtar

Oj, vilket inlägg! :)
Det var riktigt roligt att du tog dig tid och kom förbi hem till oss.
Vi ses gärna hemma hos dig nästa gång.
Glöm inte att leverera den gröna (sena) vasen :)

Svar: Tack till er för att jag fick komma och att ni tog er tid. Men "taxi" både till er och hemåt. Det var verkligen generöst. Den gröna är levererad... eller i alla fall på väg. Den vilar hemma hos Orange Retro i väntan på slutdestination.
Anna Sandberg

2013-12-29 @ 11:23:26
URL: http://porslinochnostalgi.blogspot.com
Postat av: gila

Så skoj att få se mera av deras fina samling!

Svar: Det var så roligt att besöka dem!
Anna Sandberg

2013-12-29 @ 13:24:37
URL: http://gilasgrotta.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0