Grattis till mig!

Idag har Katarina namnsdag, alltså har jag namnsdag. Jag och mor min burkar fira namnsdagar så smått, det är ju alltid läge för en fika och har man en anledning, ack så liten, så passar vi på. Så idag var jag på namnsdagsfirande hos mamma, vi firade varandra eftersom vi båda är Katarinor.
 
Jag fyller år om en vecka och mamma tyckte det var läge att byta plats på min födelsedag och min namnsdag. Ett strategiskt drag eftersom det snart är första advent. Låter det helsnurrigt och ologiskt? Inte då. Vänta bara tills ni får se min födelsedagspresent:
 
En adventsljusstake från Konstsmide. En nyproducerad i retromodell.
 
Originalet liknar denna och många påstår att det skulle vara Erik Höglund som formgett den. Något som många samtidigt motsäger och menar att det inte finns något som sammankopplar denna (originalet) med Erik Höglund. Så jag låter det vara osagt, det enda jag vet är att den är väldigt snygg. Det skulle ju vara kul att ha ett original också, men inte lika kul att betala de knappa 3000 kr som originalet kostar på nätauktion. Den kanske dyker upp på loppis någon gång... Man kan ju önska.
 
Just nu tackar för denna och den kommer verkligen att lysa upp mörkret i vinter. Tack för fin födelsedagspresent mamma!
 
Men det roliga var inte slut i och med det. I fredags tog jag en tur tlll Myrorna och där hittade jag denna:
En större figurin av Mari Simmulson för Upsala Ekeby. Som ni ser har den en större skada nedtill och jag tror att jag kanske betalade lite för mycket med tanke på skicket. Jag ville dock väldigt gärna ha den så det 350 kr som den kostade kändes ändå okej att pynta. Där den står i hyllan syns inte skadan. En för tidig födelsedagspresent till mig. 
 
När jag köpte figurinen tänkte jag att "nu får jag nog låta bli den där adventsljusstaken".
 
Over and out!

 
 

Kommentarer
Postat av: Gila

Grattis! Har också en sån adventsljusstake och är såå nöjd...350 för skadad figurin...nja...det var väl dyrt för mig...men vad kostar de i perfekt skick??

Svar: Försökte hitta den på Tradera men hittade ingen likadan... Men det kanske handlar om 1000-lappen? Hur som helst, jag ville ha den och då köpte jag den. :)
Ja, jag är väldigt glad för ljusstaken.
Anna Sandberg

2012-11-25 @ 18:08:04
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Helena Högberg

Det var ingen dålig present! :)Figurinen var så snygg även med skadan. De kostar väl tusenlappar felfria?

Svar: Ja, jag gissar att det ligger runt 1000 kr. Jag hittade dock ingen avslutad auktion på tradera när jag kollade där. Ska kolla lite noggrannare en annan dag när jag har lite mindre att göra.
Anna Sandberg

2012-11-25 @ 18:16:43
URL: http://loppisloella.blogg.se
Postat av: khina

Grattis till dig, på namnsdagen och födelsedagen!
Ljusstaken är fin och liknar ju orginalet så... likaså med figurinen. Gillar man en sak så kvittar det väl med en liten skada. Tycker jag iallafall....

Svar: Överpris eller inte så för den sig kanonbra i hyllan. Min Paprika-vas med spricka upptill gav jag ju 1000 kr för så jag tyckte att 350 var okej trots skadan.
Anna Sandberg

2012-11-25 @ 19:24:29
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: RETROknoppen

Verkligen en av de attraktivaste alsterna från Simmulson, tycker jag!
Grattis (i dubbel bemärkelse)!
Och skulle jag hitta tex.en häftig golvvas av henne så skulle jag köpa trots "skönhetsfel" vid ett bra pris för mig. Och känslan. Det går ju att mildra intrycket: Med lite färg för att ta upp bården i dressen eller något fiffigt att dölja med eller bara den rätta vinkeln,,,:)

Svar: Just den figurinen skulle jag nog inte ge 1000-lappen för och eftersom skadan satt relativt bra till ändå (det var ju inte halsen som gått av) så tyckte jag att det var okej ändå. Jag har den ju ändå i hyllan längst bak så en massa andra UE-alster står framför. Kanske kan det bli en liten "fullagning" någon gång men just nu får det vara.
Anna Sandberg

2012-11-25 @ 22:31:01
URL: http://www.retroknoppen.com
Postat av: lybtar

Grattis och grattis igen till ljusstaken. Den är verkligen fin. Vi sliter lite till på våra ljusstakar. Men visst hade jag kunnat tänka mig en likadan.
Figurinen är väldigt fin. Fotlös eller inte så tror jag att det var ett mycket bra köp.

Svar: Ja där figurinen står så syns inte foten i alla fall. Its a win-win....
Anna Sandberg

2012-11-26 @ 20:45:02
Postat av: Linda

Grattis i förskott! Mycket fin present du fick av din mamma! :)
Jag brukar också ge mig själv en liten födelsedagspresent, och den du köpte till dig själv var riktigt fin tycker jag! Och vad gör en fot om 100 år, den är ju precis lika fin utan!

Svar: Haha, det blev ju inte ett grattis i förskott ändå eftersom du kommenterade helt på rätt dag. Ja, en fot mer eller mindre spelar väl ingen roll. I alla fall inte i det här fallet.
Anna Sandberg

2012-12-02 @ 20:41:30
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: form55

Grattis i efterskott härifrån! Jag fastnade för myranstolen! Jag har en i teak, men de svarta är fina de också.

Svar: Jag gillar dem också, tyvärr är skicket lite sådär och jag har tre stycken.... Skulle haft en fjärde så kunde jag ha dem i köket vid köksbordet. Jag föredrar dock klädda stolar eftersom jag fryser så mycket annars.
Anna Sandberg

2012-12-03 @ 23:05:40
URL: http://jjform55.blogspot.se/
Postat av: Peter

Tycker du gjorde helt rätt som klippte till på figuren!! Hur ofta kommer man springa på en sådan, med eller utan skada?!

Jag tänker likadant med många av mina UE-föremål. Ifall man kan köpa ett föremål för 1/10 av ordinarie pris, med en liten skada, så brukar det vara dumt att avstå. Den dagen man hittar ett felfritt exemplar till rätt pris så kan man alltid "byta upp" sig, men tills dess kan man njuta av föremålet i sin egen samlingen!

Ps. Stockholms auktionsverk sålde en likadan för någon månad sedan (felfri) för 5 tkr...

Svar: Jo, jag tänkte att ett felfritt ex nog är bra mycket dyrare än så... Har kollat på tradera men inte hittat en exakt i samma modell, så att en likadan gick för 5000 känns ändå ganska bra. Jag har ju inte så stor koll på den här typen av figuriner eftersom jag mest har samlat på vaser och fat samt några enstaka figuriner.
Och som du säger, man kan ju alltid byta upp sig :)
Anna Sandberg

2012-12-10 @ 10:36:20
URL: http://www.upsalaekeby.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0