Hedemora-loppat och lite annat fyndat

Jag inser att jag ligger lite efter i tid. Men inte gör väl det något, för vi retrobloggare brukar ju blicka tillbaka i tiden betydligt längre än två veckor...
Den 14 april struntade jag i allt vad renovering heter, det skulle bli min egen loppisdag och jag styrde kosan mot Hedemora.

I Sala stannade jag till en stund för att se på utbudet där, ibland gör man fynd. Dock blev det tunt ihopskrap denna gång. Bara några saker fick följa med vidare på resan:


Åtta skruvade glas i blått för en femma stycket på Röda Korset. Där fick jag även en välbehövlig kopp kaffe (i kopp på fat) och två skivor mjuk pepparkaka. Smarrigt!


En norsk sillaburk för 40 pix och lite annat småkrafs från Hela Människan.

Jag fick prioritera vidare på min färd. Därför valdes Röda Korset i Avesta bort och jag susade förbi Dalahästen utan att svänga av väg 70. Jag undrar vilka fynd jag missade där... Inga hoppas jag!

Framme i Hedemora blev det ett besök på Erikshjälpen, där jag inte kammade hem så mycket...

En fin lockask från Gabriel blev det ändå för ynka 15 kr. Otydlig märkning, det tackar vi för. Insåg att den har ett stort jack på lockets insida när jag kom hem. Attsingen!


På detta fat från Upsala-Ekeby i serien Fyris av Olle Alberius stod det "45kr ngt. defekt". Jag såg några nagg och tyckte nog att det var på gränsen till för dyrt. Jag slog ändå till och tänkte att det gör väl inte så mycket. Väl hemma såg jag att fatet också hade en stor spricka. Inte riktigt min turdag på Erikshjälpen... Men men... Den passar ju bra med lampan och vasen i samma serie.


De tre ljusgröna/ljusblå cupskålarna fyndades ändå... 12 kr stycket. Har jämfört dem med mina Puck från Reijmyre och jag är nästan säker på att det är Puck. Det skulle också kunna vara Gullaskrufs motsvarighet men jag tror inte det men färgen gör min lite osäker. De övriga tre kostade 75 kronor och dem hittade jag på loppisen i Hedemora Ishall senare under dagen.

Såhär fin blev samlingen då...


Innan köttbulle-lunch hos kära vännen Jessica blev det ett stopp på Röda Korset i Hedemora. Några saker följde med därifrån också.


Den fina köksvågen kommer att passa utmärkt i mitt kök när det bllir klart (om det nu någonsin kommer att bli klart). Den är i superbt skick och den 40 kronorna kändes inte svåra att slänga upp på kassadisken.


UE-fatet hade jag inte sett tidigare och märkningen är otydlig. Jag vet inte vem som ligger bakom och vilket år det är gjort. Tyvärr är assietten ganska repig och jag har inte hunnit/orkat försöka fixa till reporna. 15 pix.


Sockerskålen kostade en guldtia, i efterhand bekräftat att den kommer från Gefle.

Efter energipåfyllning tog jag ett djupt andetag och styrde mot Hedemora ishall där den stora loppisen var. Många säljare där spektrat gick från erfarna mäss-säljare till privatpersoner som renasade förråden hemma. Jag kom dit drygt en timme innan stängning och förväntade mig inget direkt fyndande men turligt nog visade det sig att det var mycket prut-vänligt vid många bord.

Fatet från Jie till exempel:

"Det där är jättebilligt" sa säljaren.
"Vad innebär jättebilligt" frågade jag.
"Fem kronor" sa säljaren.
"Taget" sa jag och ignorerarade de två naggen på det rejäla fatet.


Tvålpumpen fick följa med hem också. Jag skulle gärna sätta upp den i badrummet. Jag vet dock inte om jag vågar... Våtrum och fuktskador och DYRT... Hmm... 40 pix.


Den lilla skålen vet jag inget om. Den är tunntunntunn och den tilltalade mig. 30 kronor.

Hos ett par äldre systrar fanns en vas i serien Ax av Berit Ternell för Gefle.

Den blev min efter lite prutande. De ville inte släppa den för under 60 kronor, så så fick det väl bli då. Den kommer att bli så fin bredvid min vita golvvas i samma serie.

På loppisen hade Porslinsbloggen-Benny ett bord och han hade stoppat undan en del grejer till mig i förväg.


Det fina lilla fatet i serien Edfu av Hjördis Oldfors för Upsala- Ekeby blev mitt i utbyte mot ett par ISI vaser som jag köpt åt honom. Jag fick också med mig lite annat. Bland annat en liten Poäng-vas av Oldfors som levererades via Bennt från Jan Johansson som har bloggen Form55, den lämnades över till mamma direkt när jag kom hem till västerås så den får ni inte se på bild. Samma sak gäller för det stora Lian-fatet (även det av Oldfors för UE) som jag köpte av Benny. Vi snackade en stund innan jag gjorde de sista klippen innan stängning.

En liten bägare från UE och en kaffeburk med dekoren Kulinar av Marianne Westman för Rörstrand blev sista inköpet.

Här prutades det också, båda två för 180 kronor tyckte jag var helt okej.

Några grejer har jag missat att dokumentera. Om jag inte missminner mig fick jag med mig ett Gabrielfat också... och en liten, liten glasklar Fuga-bägare ... och.... hmm...

Det var, hur som helst, en efterlängtad dag med många fina fynd. En dag där jag fick göra exakt vad jag ville utan att någon kunde säga hur eller vad jag skulle göra. Ett andrum. Hurra!

Over and out!


Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken fyndrik dag! Skönt att få komma undan och göra precis vad man själv vill ibland!

2012-04-26 @ 17:21:59
URL: http://www.ljuva50tal.blogspot.com
Postat av: form55

Sådana köksvågar har man sett många av, men din är nog den snyggaste jag har sett! Och tvålpumpen fastnade jag för också. Vet du om den är gammal? Jag har en sådan ax-vas som du kan få ta över om storleken skiljer. Hur hög är din?

2012-04-27 @ 22:56:21
URL: http://jjform55.blogspot.se/
Postat av: Linda

Ojojoj, så mycket du hittade! :)

Och en välbehövd paus i allt fixande.

2012-04-28 @ 22:21:18
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Klaras Retro

Nej vad kul med Jie fatet, har två likadana i min webshop fast i vinrött. Läste inlägget ovan också, usch riktigt surt när saker går sönder och/eller är dåligt packade.

2012-05-05 @ 22:51:43
URL: http://klarasretro.blogspot.se/
Postat av: yvonne

Har du några mått på de där dessertskålarna fr Rejmyre? Mvh yvonne

Svar: Hej, jag ska försöka komma ihåg att mäta dem Yvonne. Återkommer!
Anna Sandberg

2015-09-10 @ 18:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0