Det är hela världen - WSJ del 3

Lite snurrigt blir det, man tappar helt kollen på vad som händer vilken dag. Så bilderna blir lite blandade, men vad gör det om 100 år? Dessa bilder är från de två sista dagarna på lägret. Vad som hände när har jag ingen direkt koll på. Kan kanske kolla det i bildfilerna, men då tar det en massa tid och jag tycker att det är bättre att få upp detta sista WSJ-inlägg nu istället. Så håll till godo!

Sista dagen på läger. Och morgonen visade sig från sin bästa sida. Jag började jobba tidigt och lämnade tältet vid 05.45 eller något sådant. Kunde inte låta bli att ta en extra minut och plåta soluppgången.



Efter mitt livs sista pass i diskrummet i europas största restaurang gick jag ut på tur för att utforska lägret en sista gång.


Stadsdelen höst låg närmast stadsdelen vår (där vi bodde). Tog en tur genom den.

Fastnade åter vid tivolit där några fler attraktioner var öppna än sist jag var där.


Slänggungorna.


"Klättertorn" och linbana.


Ingen hoppborg, men väl hoppehästar kunde man rejsa med.


Pariserhjulet igen...

Portalen och flaggparaden får jag inte nog av, så här kommer det några bilder till. Ni får väl scrolla fort då om ni tröttnat.




På väg längs flaggparaden hittade jag till Italienarnas informations-tält. De hade byggt en snygg portal med alternativ montering med genomgående stavar. Tufft!

Kanske något för kommande strapatser?

Jag och Jessica tog en tur upp i utkikstornet. Jessica tycket att det vajade lite för mycket och var inte kvar många mimuter. Men till och med jag som inte är höjdrädd tyckte att det kändes lite svajigt och obehagligt. Några foton blev det ändå.


Jag var där. På World Scout Jamboree 2011. Världens grej!

På eftermiddagen var det "specialist-träff" för oss som varit specialister i matan. Alltså vi som varit arbetsledare. Vi fick busa lite och sedan fick vi lägrets finaste utmärkelse: "Jamboree Hero, Adult Food". Sedan mumsade vi glass.


200 000 varma måltider serverade...
... tänk hur mycket disk det bli!!! Hjälp.

På kvällen var det stor festkväll och avslutning. På vägen dit gick vi förbi detta flyttlass:

Vet inte riktigt vad det varit innan flytt och vet definitift inte var det hamnade efter lägret.


Cedergrenskan var där. Troligen det enda beviset? Så intresserad är hon av att bli fotograferad.

På avslutningen hade man byggt en fyrkantig scen. Varje stadsdel hade en egen sida att sitta vid. Tyvärr så befann sig nästan alla artister på den sidan där kungen och drottningen satt, vilket ledde till att vi fick se hela spektaklet på de stora bildskärmarna och stämningen infann sig inte riktigt.


Sedan öppnade sig himlen. Det regnande inte, det var ett vattenfall som hälldes över oss. Plask, plask. Så det blev inte så mycket fotograferande. Satt egentligen för långt från scenen för att det skulle bli bra bilder också. Bara att ge upp och försöka skydda kameran från allt vatten.

Artisterna som uppträdde var Daniel Lemma (som skrivit lägersången), Sanna Nielsen, Kate Ryan (den enda som varit scout bland artisterna) och Europe. Konfrancier var Johan Wester som klarade sig ganska bra men långt i från strålande. Och Hans Majestät Konungen körde som vanligt "raketen" med alla deltagare, precis som under lägret Scout 2001 och lägret Jiingijamboree 2007 som också var de två genrepen inför detta stora evenemang.


Flagga i publikhavet.

Avslutar detta fantastiska World Scout Jamboree med "solen" i stadsdelen sommar. Det är åter dags för solnedgång, både då, efter avslutningen och nu, när jag sitter hemma i min soffa ett par veckor efter avslutat läger.


Skillnaden nu är att jag kan gå och lägga mig i min torra, sköna säng istället för i ett tält som läckte som ett såll. Men som sagt, vad gör det om 100 år!

Nästa World Scout Jamboree kommer att hållas i Japan. Undrar om man kanske ska åka dit?

Over and out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0