Bildkavalkad Teneriffa

Jaha... så sitter man här igen med hundratals bilder. Strax över 800 bilder blev det på Teneriffa. Här får ni se några.

11/12
Dagen ägnades åt att lära känna byn där vi skulle bo.


På hotellet har de HELT rena toaletter. Det kan försäkras.


Playa de Los Americanos var den bydel där vi bodde. Den låg granne med Los Cristianos och Playa de Adeje som mer eller midre växt ihop till en stad.

12/12
Morgonen började med en tur till en liten marknad (som var på tok för turistig), glass och strandpromenad.


Rondellhundarna fick konkurens av dels dessa snygga granar av julstjärnor och dels julkrubbefigurer fulla med ljusslingor.


Strandpremenaden


Utsikt i solnedgången

13/12
Vi hade hyrbil i tre dagar. Första dagen åkte vi upp till Teide som är Teneriffas enda aktiva vulkan. Just för tillfället ganska inaktiv... 


Hittade ett litet träd.



Ingen tur upp till toppen av Teide blev det. Stängt pga snö och is. Men på lucia fick vi i alla fall se lite snö... Även om stjärgossarna lyste med sin frånvaro. Vi var i alla fall ute vid "basen" som låg på 2250 meter över havet. Teide är spaniens högsta berg och är 3817 m.ö.h



Teide beskådades i alla fall från alla vinklar och håll. Delar av Star Wars har spelats in vid teide och det kan man ju ana sig till. Jag väntade bara på att R2D2 skulle komma fram bakom en krök.


På vägen ner från berget kom dimman rullande och det kändes som om de underjordiska från Mattisskogen skulle komma krypande.



Sista stoppet på vägen tillbaka hemåt blev Los Gigantes.

14/12
Målet för dagen var bland annat den hemliga staden. Uppe i bergen låg en liten stad. Vägarna dit var smala och slingriga.



Här bodde små ödlor som gärna smakade på både banan och plommon om man ville bjuda.


Ut till kusten for vi där vi besökte en fyr som låg i ett område där marken bestod av mestadels lavasten.

15/12
Natten till den 15/12 spenderades på hotell på öns nord-västra sida. I Puerto de la cruz. Där finns bland annat välkända havspoler. I dessa spenderade vi några timmar med sol och bad. Nog egentligen den enda gången vi tog det lugnt vid en pol. Sedan drog vi vidare på serpentinvägarna på enkelriktade och branta backar (väldigt branta!)




Under dagen fick vi se Teide från andra hållet med. Det låg som en gloria av moln kring toppen.

Nästa års julkort? Dessa vägskyltar fanns uppe kring Teide.


På hemvägen stannade vi till nere vid havet för att ta oss ett dopp i det blå. Vi plaskade omrking i solnedgången.

16/12
Sista dagen for vi på tur till La Gommera som är grannö till Teneriffa. Det kom en störtskur av regn när vi åkte färja men regnet gav sig och lagom tills vi var framme så hade det slutat. Under dagen var det uppehåll och vi fick se hissnande vyer och fräcka växter.


Vi brukar alltid plåta brevlådor när vi är på resande fot. Brevlådorna brukar dock vara lite coolare än denhär. Men varför bryta en tradition?


Papaya och banan.

Vi åkte vidare upp på smala vägar och här och var fanns det små barer/restauranger.


Vi besökte också nationalparken. Miljön likande den som finns i regnskogen i australien. Fast det var lite kallare här...



Innan återfärd till Teneriffa så fick vi kolla in hamnstade San Sebastian. En stad som klättrar längs väggarna.


Under sen kväll så firade vi mammas födelsedag med glass och kaffe. Med mig från Sverige hade jag ett paket innehållande en "gurkburk" av Marianne Westman ur hennes Picknick-serie.

Over and out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0