100

Helt 100. Just det. Det 100e inlägget på Retrolux. Funderade på att spara det till någon typ av årskrönika men det blir ett helt vanligt inlägg.

Jag startade bloggen för att kunna berätta om mitt stora intresse för sköna ting från svunna tider. I allmänhet är det glas, keramik och porslin jag är intresserad av och i synnerhet svenskt sådant. Främst är det keramik från Upsala Ekeby som fångat mitt intresse. Men även andra retroprylar gillar jag. Mitt intresse har funnits länge men under det senaste året har jag lärt mig galet mycket. Dels genom att kolla in andra bloggar (de mina länkar här till höger för att besöka mina "polare" som också retrobloggar) och dels genom att titta, undersöka, söka info och springa på loppis. Mina kompisar och mina släktingar börjar bli lite trötta på att jag vänder allt deras porslin upp och ner i min jakt på stämplar. De bara suckar när jag går på jakt hemma hos dem. Det är otroligt mycket som fastnar på hjärnbalken utan att man ens behöver anstränga sig.

Bloggen har jag haft nu i ungefär ett halvår och jag minns att jag sa att jag skulle försöka skriva ofta, helst en gång per dag. Visserligen insåg jag redan då att det inte skulle bli så ofta jag skrev. Men det är ändå ett ganska bra betyg. 100 inlägg på ca 180 dagar. Lite mer än ett inlägg varannan dag.

Ni som följer mig har också sett lite av mitt andra stora intresse - scouting. Inte så mycket att säga om det utom att det är otroligt roligt att hänga med kidzen och se hur de utvecklas. Det gäller både de stora, utmanarscouterna och de små, spårarscouterna. Jag hoppas att jag kan bidra till att ta bort "tönt-stämpeln". För om scouting är något, så är det långt från töntigt. 

Nog om det. Till mitt vanliga, dagliga tjafs. Hör och häpna. Jag har gjort fynd!

Strax innan jul öppnade Stadsmissionen en loppis inne i Västerås city. Jag besökte den för första gången igår och hittade en del UE grejer som fick stå kvar eftersom de var för dyra. Men denna hade de missat lite på:


Lillemor Mannerheim. 25 kr. Något skadad högst upp, lite avskavd. Otydlig stämpel men ett tränat öga känner igen både form och stämpelrester.

(Uppdatering: Som Benny påpekade i kommentarerna här nedan så är vasen från Gefle, som ingår i UE-koncernen. Vasen kallas för lilla hjärtat och det kan man ju nästan gissa)

Jag besökte också Myrorna när jag ändå var nere på stan. Jag hittad bland annat en liten blå miniatyrskål av Atterberg. Den är otydligt märkt med Ekeby och Abg som står för Atterberg. I övrigt vet jag inget om den, inte heller Myrornas personal hade någon koll. 5 kr. 

Hittade också en liten vas/skål från Rörstrand. 25 kr. 



Kanoners!

Over and out!





Kommentarer
Postat av: Benny

Härligt med jubileum!



M-vasen (M26) är ju inte egentligen Upsala-Ekeby utan Gefle (i UE-koncernen) och Lillemor heter Mannerheim i efternamn... ;-)

Den är i alla fall kanonfin, kallas "lilla hjärtat", jag har en likadan + några fler i samma serie!



Gott Nytt År!

2010-12-29 @ 00:59:18
URL: http://porslinsbloggen.blogspot.com
Postat av: Retrolux

@Benny:

Ja, det är klart! Haha... Det visste jag ju, går lite snabbt ibland när man skriver. Ska genast ändra.



Och visst känner jag igen de tre "skorstenspiporna" (eller vad de nu föreställer? Brännugnar?) från Gefles stämpel, trots att den är utsmetad.

2010-12-29 @ 08:59:37
URL: http://retrolux.blogg.se/
Postat av: Eli

Grattis till 100-inläggsjubileet! Och till fyndet.

2010-12-29 @ 11:21:57
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Petra

Tycker inte att det blir så grynigt med rätt inställningar med kamerorna på jobbet. Beror ju på vad man fotograferar också.

2010-12-30 @ 09:36:04
URL: http://petrisens.blogg.se/touchandgo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0